Emberi szövetekben terjed a vírus 

Rémhírterjesztők összesített agytérképe, kékkel jelöltük a halott agysejteket. Évek óta észrevétlenül fertőz egy nemrég azonosított FP2017 kódnevű vírus, amelyet szeretnénk megállítani. A kártevő először a közösségi oldalak üzenőfalára, onnan pedig az emberek eszébe jut. Innen az agy egyik igen gyakori rendellenességét (ostobaságát) kihasználva ismét visszajut a tenyészfalra, de immár sokszorozott formában. Fertőzési útmutatói minden eddigi járványt felülmúlnak.

www.

A betegek látszólag tünetmentesek, de a vírus arra ösztönzi a gazdaszervezetet, hogy az információs hálózatokhoz kapcsolódjon.

fakepalm.hu

Az ostobaság kulcsfontosságú tényező a vírus működésében. Akik nem teljesen hülyék, azokat kevesebb eséllyel támadja meg, és ha be is jut a szervezetbe, ott az immunrendszer végez vele. Akiknél viszont ez a mechanizmus hiányzik, a jelek szerint teljesen védtelenek: a kártevő a maradék jóindulatukat is arra használja, hogy behálózza vele ismerőseik agyát.

Mit tehetünk?

Hogy elkerüljük a fertőzést, legokosabb tájékózodni oldalunkon, illetve azonnal hivatkozni ránk, ha valaki hülyeséget ír ki a falra. Meg kell értetni velük, hogy ezt saját érdekükben, illetve ismerőseik és szeretteik védelmében tesszük.

NE KÜLDJÉTEK TOVÁBB EZT A HÍRT!!

Nagyon fontos továbbá a rendszeres és alapos tisztálkodás. Elsősorban nem is a vírus miatt, hanem azért, mert ennek hiányában elég hamar büdös leszel, és akkor neked se nagyon lesznek barátaid. Ez azonban még mindig sokkal jobb, mintha ostobaságokat terjesztenél.