Iparág lett az álhír - impresszum nélkül. Egyszerűen jól fizet. Előnyöket ad, mert nem kell dolgozni, nem kell hasznosnak lenni a társadalomban, nem kell semmit csinálni, elég, ha firkálsz arról, hogy valakinek rossz és ájvékoljon már mindenki - majd felmarkolod a zsét egy "raise awareness" tevékenységről szóló reklám keretében. És akkor pár szó az álhír-szervezet bevételeiről. AdSense, vagyis Google hirdetési alkalmazása, melynek segítségével a weboldalak tulajdonosai felületeiket kiadják reklámok számára, ezzel pénzt keresve. A rendszer megállapítja az adott portál tartalmát (kulcsszók és meta címkék alapján), majd kapcsolódó témájú hirdetéseket küld a webhelyre. Minél nagyobb a látogatottság, annál több a bevétel. "Fénykorukban" - még a nagy bannhullám előtt a Facekookon - úgy havi 10-12 milliót termelt. Mutatunk egy részadatot.

2018 0823 32

Fel kéne fogni, hogy ha valahol egy felület duzzog vagy nagy értékű nyereményt kínál, az nem azt jelenti, hogy valahol egy embernek rossz vagy valaki ismeretlenül ajándékozni szeretne. Fel kéne fogni, hogy a lelkiismeret és a "sorsolás" nagyszerűen kiaknázható kattintással, és hogy vannak, akik ezt nap mint nap csinálják a könnyű pénzkereset reményében. Csalnak. Nem jár nekik. Ne etesd őket.

 2018 0823 31

Jól hangzó álnyeremények, amelyek a fészoldalaik duzzasztásához kellenek, majd beterelik a zombisereget "megdöbbentő" tartalmakkal webes szennycsatornáikba. A horgász sem egyből halat fog, hanem előtte beetet.

2018 0822 08

Gondolkodás. Ez egy agyi folyamat, ami nagyon sok batteryt visz, és nem szívesen csinálod, ha anélkül is lehet. És lehet hogy egyszer, valamikor tudtál közlekedni, és lehet hogy valamikor fel tudtál kelni a gumimatracból, de az unikronisból közben autó lett, és te egy gravitációs csapdában ülsz, és OSZTOGATSZ a végtagjaiddal. Az egész mai webes hulladék belőletek áll, zombisereg. És bocs, de sajnos aki nem esett hanyatt az első látványos "click and play" feliratú nyereménynél, az már úton van egészen máshová. Innen most nektek kell felállnotok.

2018 0822 07

És akkor "Varázslatos Világ" a Cukkerstein-galaxis egyik pöcegödre. A gyalázatos szöveg hozzá a következő:"Az iskolába ahova járok nap mint nap csúfolnak és azt mondták, hogy senki nem fog szeretni és megosztani engem, mert fogyatékos vagyok. Ha te nem szégyellsz engem, kérlek írj nekem pár kedves szót és oszd meg a képem, had lássák, tévedtek! Hálásan köszönöm!" - pl. a HADD szót két d-vel írjuk, hiszen nem seregről beszélünk, de vannak egyéb hiányosságok is. Nincs mit. 

 2018 0822 03

Az emoticonhalmozás és a szellemi fogyatékosság közti korreláción tűnődöm. Brit tudósok nem mentek még rá erre a témára? (Nekünk semmi bajunk a buta emberekkel, éppen az érdekükben bannoljuk azokat, akik az ő hiszékenységükből pénzt csinálnak.)

2018 0822 05

A lájkprosti érzelmi nyomógombos bejegyzés a zombiseregnek hívó szavak, körbe is turnézták vele a fész szennyoldalaikat. 

2018 0822 04

Ugyanezt a hölgyet egy héttel korábban már lehozták, csak másik álhírrel. Észbontó. "BARÁTAIM AZT MONDJÁK NEM LEHET BELŐLEM SEMMI,MERT FOGYATÉKOS VAGYOK! KÉRLEK TITEKET TÁMOGASSÁTOK TERVEIM,HA MÉLTÓNAK ÉREZTEK ARRA,HOGY BOLDOG LEGYEK!"

2018 0822 06

Megnyitva a Káprázatos webes hulladékra navigál. És akkor újabb szívszorító történet, felkészül: érzelmi nyomógombok.

 "25 éves fiatal lány vagyok,aki autó balesetben veszítettem el mindkét karom. 

Azt gondoltam a tragédia után meg akarok halni,hisz mindkét karom amputálni kellett a könyökömtől.... Úgy gondoltam nekem sok barátom van,de sajnos rá kellett jönnöm,hogy talán nem is igazi barátok,mint inkább "haverok"ők nekem. Sokan közülük azt mondták nekem,nem lehetek boldog,nem érhetek el az életben semmit karok nélkül. Én viszont nem így érzem. Kislány korom óta gyönyörűen éneklek,a Zeneművészeti Egyetemen végeztem.Zongoráztam és zene tanár szerettem volna lenni. Tudom,hogy ez már lehetetlen karok nélkül,de azt tervezem,hogy folytatom az éneklést és ha Teremtő is azt akarja taníthatom erre magán órákon a gyerekeket is. Tudom,hogy nem a régi vágyam teljesülhet,de egy része igen! Kérlek Titeket írjátok meg nekem,valóban butaság a tervem vagy helye a realitásnak? Minden véleményt nagyon köszönök!"

 2018 0823 01

Emlékszünk még a bannolt Káprázatos hitványságaira a Cukkerstein-galaxisban? Legyél te a századik, aki lájkol, és nyerj! A kettő nem függ össze, de mindkettőt szívből kívánjuk! Hát merj nagyot álmodni!

2018 0409 02

Joz helyes titulusa: tudományos doktorjelölt. És a bannolt fészoldal a magyarnep pont blogspot hu-ra navigál, de com végződéssel is hozzájuk tartozik, ugyanarra a szutyokra kapcsolódik átírányítással.

2018 0530 01

Joz oldalát itt találjátok, ha tájékozódni szeretnétek, akkor inkább nála.

Nézzük, hogy a kilőtt Káprázatos fészoldal helyett hol találjuk meg a reinkarnációjat, magyarnep pont com webhivatkozással. Gyalázatos, hogy a januárban tragikusan fiatalon elhunyt szépségkirálynőt júliusban váltják pénzre. Amíg nincs hányingered, nem érted teljesen.

2018 0823 02

Nézzünk találomra egy másik weboldalt a közösségi buborékból: "Nem csak a húszéveseké a világ". Hoppá! anephangja pont com

 2018 0823 03

Emlékszünk még a nephangja káoszra áprilisban? Az álhír szerint Törőcsik Mari nyílt levelét Orbán Viktornak címezte, amelyben az újraválasztott kormány miatt érez kudarcot. Fénysebességgel terjedt, hogy a politizálástól mindig tartózkodó nemzeti kincsünk végre megmondta a miniszterelnök úrnak. Erről van szó: kattints.

2018 0413 01

A nephangja pont com szennyoldalt megnyitva felfedezhetünk egy újabb bizonyítékot. Azt ott úgy hívjuk, hogy favicon, ami az adott felülethez tartozik, ha valaki megkülönböztetésként alkalmazza. 

2018 0823 06

És 'eszfigyi! Bannolt Világpolgár logo-ja a Cukkerstein-galaxisban:

 2018 0823 41

Észbontó fészen járunk, újabb webes pöcegödör a hir-tv pont com, melynek elnevezése hangzatos megtévesztés. 

2018 0823 16

Most a bőrgyógyászos hírt nem elemezzük, helyette a hír-tv pont com aljasságait. Emlékszünk még? Mindenki üzent mindenkinek, mindenki beszólt mindenkinek, mindenki védett mindenkit, mindenki perelt mindenkit. Az ismert emberek és közszereplők pedig nem győztek oldalaikon cáfolni az álhírek valótlanságáról. 

2018 0823 17

2018 0823 34

Hogy kinek mi a véleménye az ismert emberekről és közszereplőkről az merőben magánügy, de komoly tömegigényt tapasztalhatunk a közösségi böfögésre. Borzadva látjuk, hogy a zombisereg verbális lincselése pedig enyhe kifejezés a kommentmezőkre. Na, nézzük találomra Gizi nénit. 

2018 0823 19

"Kedves Gizi néni, értem én az iróniát az egyértelműen durván provokatív sorai mögött. Értem én, hogy rossz körülmények között élnek és olykor fáznak vagy nincs mit enniük, de miért engem hibáztat mindezért? Miért rajtam kell nyilvánosan levezetni a felgyülemlett fájdalmat, csalódottságot? Mióta világ a világ vannak szegényebb és gazdagabb emberek. Valamit biztosan rosszul tetszettek csinálni az elmúlt fél évszázadban. A férjem például már akkor több idegennyelvet beszélt, amikor ön befejezte a tanulmányait a hatodik elemi után. Erről mégis miért én tehetek? Biztosan tetszik ismerni azt a közhelyet, hogy 'mindenki a saját sorsának a kovácsa'...Ezúton szólítom fel Önt kedves Gizike néni, hogy távolítsa el a bejegyzést, addig amíg teheti. Nem szeretném Öntől a falusi kis házikóját is elperelni, mert aztán jogosan írhat majd nekem hasonlóan személyeskedő leveleket. Talán a rám fordított energiáját hasznosabban is felhasználhatta volna, a siránkozásból még nem élt meg senki és van egy rossz hírem, Ön sem fog! Ha 2018.05.15 20:00-ig nem törli a bejegyzést és nem kér tőlem nyilvánosan elnézést, az ügyvédünk megindítja az ön által kiprovokált jogi intézkedéseket.

U.i.: Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez, gondolom krumplis tészta lesz.

Üdvözlettel: Vajna Tímea"A fotón látható Gizi néni Repülős Gizi néven vált ismertté. Köze nincs hozzá. Ahogy Vajna Tímeának sem az aljas mondatokhoz.

Most ugrunk a bizonyítékok és oda-vissza linkelések között, lássunk egy újabb álhírt. A történet a szívfacsaró extrákkal reinkarnációja."AZ ÉN DRÁGA NAGYMAMÁM NAGYON VÁRTA DÉDUNOKÁIT RÉKÁT ÉS LUCÁT,DE A MÚLT HÉTEN MEGHALT!NEM KÉREK TŐLETEK MÁST,CSUPÁN ANNYIT,NÉZZÉTEK MEG MIT TALÁLTAM EGY DOBOZBAN ELREJTVE!MINDEN IGAZ LELKŰ EMBERT ARRA KÉREK,ÍRJON EGY SZÉP SZÓT A NAGYMAMÁM EMLÉKÉRE!"

2018 0823 04

Ehh, Kiss Adél... A szóközök még mindig nem mennek. Káprázatos-ra nyílik: "Imádtam a nagymamámat,aki szigorú,de aranylelkű asszony volt. Tudtam,hogy köt,horgol,varr,de haragudtam picit rá,mert már megromlott a látása. Furcsán viselkedett,amikor meglátogattam őt,ami minden nap megtörtént. Kisbabát várok,mégpedig két kicsi lányt egyszerre. Nagyon várta őket,de a múlt héten örökre elaludt. Nem láthatta meg Rékát és Lucát,de tudom a lelke velünk maradt. Benyúltam a szekrényébe és ezeket a kis alkotásokat találtam." 

2018 0823 05

És a "munkái" kézműves netboltokban felellhetők. Igen, ez így logo-val a cikkben, még csak nyomozni sem kell. Az viszont aggasztóbb, hogy a szellemi neutroncsillagoknak ez sem tűnik fel, csak az ájvékolás megy.

2018 0823 07

Kiss Adél megszólal a kommentfolyamban, mint egy tanítónő, rendre utasít.

 2018 0823 08

Kiss Adél kamuprofil, de annál árulkodóbb, megvan róla minden mentésünk. Valszeg ezt is törli majd, mihelyst cikkünk nyilvánosságot kap. Valós hangja N. Erika, orosházi volt tanítónő. Az, aki cikkeiben saját tanítványát is gyalázatos módon felhasználta. Idézünk a lány szavaiból egy részletet, melyet velünk váltott: "rólam is írt kamu dolgokat, hogy ilyen-olyan segítséget kért a nevemben/szüleim nevében és hogy sajnáljanak, pedig az OSZTÁLYFŐNÖKÖM volt..." (kipixeleztük a volt tanítvány fotóját)

2018 0823 40

Érdekes összefüggés, hogy ugyanez az ember, aki a hírt egy csoportban megosztotta, megtalálható az akkor induló Nők Közössége csoportban is. 

2018 0823 13

És N. Erika megszüntetett valós profilja, illetve korábbi kamuprofilja (Magyar Boglárka) ismerősei között is.

2018 0823 15

N. Erika az egyik felelős a sok szenny tartalomért, ami elárasztja a Facebookot, amíg fia, Sz. Viktor, az álhír-szervezet működtetéséért felelős.

2018 0823 26

Itt vásárolja fel a "Nem csak a húszéveseké a világ" fészoldalt, az agresszív terjeszkedéshez.

 2018 0823 10

Jóbarátja K. Norbert, akinek jegyese L. Éva.

2018 0823 33

Mondanánk, hogy sztori vége, de az álhír-szervezetbe csatlakoznak még alamizsnáért blogírók, fizetett terjesztők, illetve együttműködve moderátorok. 

2018 0823 12

Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrség szerepét nem szeretnénk átvenni, de segíteni munkájukat igen. Minden szükséges bizonyítékot a részükre átadtunk, illetve a károsultakkal felvettük a kapcsolatot, akik szintén megteszik a feljelentéseket:

- például egy 9 éves kislány édesapja, akinél a kiskorú gyermekét gyalázatos módon felhasználtak a hitvány oldalaik lájkvadászatához (kérésére nem közöljük le a kamufelületeiken végigturnézott bejegyzést),

- vagy egy élettárs esete, akik viszont hozzájárulásukat adták, hogy egy következő cikkben visszaállítsuk a becsületeket, ők szintén befáradnak a helyi kirendeltségre. N. Erika volt tanítónőtől e-mail levelet kaptunk a napokban, melynek lényege, hogy "a hamis vádak széles körben elterjedtek, és ezáltal jó hírnevemben károkat okoztak, személyem maradandó sérüléseket szenvedett, jogi lépésekre szántam el magam." Vagyis kártérítést követel tőlünk, illetve felszólított bennünket, hogy azonnali hatállyal szüntessük be az egész Fakepalm weboldalt.

Teszi ezt úgy, hogy legutóbb Illés Fanni paralimpikon úszó fényképével éltek vissza, gyalázatos szövegkörnyezetben.

2018 0823 20

Namármost, azt tudni kell, hogy egy esetleges polgári per nem két fillér, illetve szeretnénk egy saját szervergépet is vásárolni. Aki úgy gondolja, hogy fontos az önkéntes munkánk a társadalomban: a "Donate" funkcióval tud bennünk támogatni. Cserébe nagy szeretettel kaphat tőlünk VIP tagságot és emléket, kiemelt funkciókkal.A hozzájuk köthető Facebook oldalakból mutatunk párat a teljesség igénye nélkül, a többi a rendőrségen.

- 40 év felettiek közössége

- Nem csak a húszéveseké a világ

- Lélekemelő szépségek 

- Szerencse hozó (igen, külön)

- Nők Közössége

- Varázslatos Világ

- Magyarok Közössége

- Made in Hungaria

- Retro Klub

- Észbontó

- Szóljon hangosan az énekComments powered by CComment