Facekook jogszabály változás ezennel miatt nyilatkozom, mint akaratommal megegyezőt, hogy 1985. július 3-tól határozottan határozatlan ideig DeLorean olyan magyar, nem tudom. Minek, mert igazából több-kevesebb. Győzedelmeskedi nem piros, hanem kéket kérek, oszd ne, de másolni se, hanem rajzolni, e. Lenni te századik nyerni, ám nem összefüggni. Elfogadnád?

2018 1202 06

Újult erővel kering évről-évre a valótlan körüzenet, kábé annyi hatása van, mint egy közjegyző előtt hitelesített szerződést felbontani hangosbeszélőn. Várhatóan idén is júzerek tömkelege kipakolja a news feedbe, kopipészteli majd szorgosan, mint a kishangyák. Apa, kezdődik!

2018 1202 05

Minden évben röhögés tárgya, nem is beszélve arról, hogy a (f)ucc statútum nem létezik: 

"2019. Január 1-től nem adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt a mind múlt,-és jövőbeli képeim, adataim, vagy bejegyzéseim használatára. 
Ezzel a kijelentéssel felszólítom a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétennie, lemásolnia, vagy bármilyen más ellenem irányuló intézkedést végrehajtania ezen profil privát és bizalmas adatai alapján.
A titoktartás megszegését a tőrvény bünteti ( UCC 1-308-11 308-103 és Római Statútum). 
Megjegyzés: 
A Facebook mostantól egy nyilvános szerv. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen bejegyzést. Ha szeretnéd, lemásolhatod ezt a verziót. 
Ha nem teszed legalább egyszer közzé, akkor ez lényegében engedélyezi a képeid és adataid használatát.
NE OSZD MEG. MUSZÁJ, lemásolnod és kiraknod sajátként a profilodra!"

Hogyaszondja, ízlelgessük: "nem adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt a mind múlt,-és jövőbeli képeim, adataim, vagy bejegyzéseim használatára." - tehát kéred a Cukkerstein-galaxist, hogy töröljön a felhasználói közül?És most gondold végig. Amit tiltani akarsz, arról szól a közösségi buborék. Az általad közzétett dolgokat mutogatja másoknak, ergo használja. A nyilatkozatnak semmi értelme, fasság, a fész nem olvassa, de az sem valószínű, hogy beszélnének magyarul. Ráadásul nem törvényhozó szerv, jogszabályokat sem alkot, csak szabályzatot. 

Hűha, most aztán jól 'megaszontad: "A Facebook mostantól egy nyilvános szerv." - A veséd bázz, az meg a hivatalos szerv.

Akkor fussunk neki még egyszer: Sokkal óvatosabban közlekedjetek az interweben! Ha otthon függöny van az ablakodon, ha bezárod a lakásod ajtaját, akkor a privátszférád se add ki a Facebookon! Nem létezik olyan adat, amit te adsz meg a netsztrádán és azzal csak te rendelkezel! Röviden a tanácsunk az, hogy NE kerüljön ki olyan tartalom, amit kínos lenne viszontlátni.A most ismét terjedő hülyeségről röviden annyit, hogy a Facebook szabályzatában nem is az szerepel, amit felül akarsz írni ezzel a szöveggel. Persze, ettől még tiltakozhatsz, de ezek a bejegyzések csak arra alkalmasak, hogy az ismerőseid töröljenek, hogy később nagyobb baromságokat se lássanak tőled. Amikor regisztrálunk a közösségi oldalra, automatikusan elfogadjuk a felhasználási feltételeket. Így a poszt értelmetlen, feleslegesen árasztjuk el vele a hírfolyamot.

Ha tényleg fontosnak érzed a szerzői jogokat, akkor inkább ezt másold be a hírfolyamba: Facebookon mások által közzétett tartalmat megosztani illene, nem lementeni és újra feltölteni. Amennyiben nem nyilvános és másolással sokszorosítod, saját érdemed helyett tedd idézőjelbe vagy jelöld meg a forrást. Nem csak a szerzőjogi törvények miatt, hanem mert így illik.  by shadow

Comments powered by CComment