2019 0129 01

Ha olyan megújuló erőforrást kellene mondanom, ami megbízható, hosszú távon működik, a jövőben sem fog elfogyni, és pofonegyszerű eszközökkel kiaknázható, tutibiztos, hogy utoljára jutna eszembe a napenergia meg a szélkerék. A butaság ugyanis egyrészt ezerszer jobb hatásfokkal termel (elég egy nagyon pici szelet csapni), másrészt végtelenül "környezetbarát", azonnali erővel arra ösztönzi a gazdaszervezetet, hogy visszajuttassa a tenyészfalra, miközben a KAMU Kft. vérlázító mértékű hasznot húz. Nem az igazság a fontos...Szokásos piros-sárga template, amely kivétel nélkül impresszum (felelősök) nélküli hazug hírforrás. Annak az álhír-hálózatnak a jellemzője, amely egy akolból származik. Ha ezt látod, aljas kamuoldalon vagy, menekülj! És a férges reklámok is gyanakvásra adnak okot... 

2019 0129 02

A billentyűket mindenki le tudja nyomni, a képernyőn a szöveget mindenki el tudja olvasni, kizárólag csak gondolkodásra lenne szükség. A hitvány pénzgyár szerint Cristiano Ronaldo, Böjte Csaba révén szerzett tudomást a beteg kislány helyzetéről, és a következő bejelentést hozta nyilvánosságra: 

"Szomorúsággal töltött el a 6 éves Noémi betegsége. Ritkán lehet találkozni ilyen megható történettel és őszinte leszek teljes szívemből megsajnáltam a kislányt, hisz nekem is van gyermekem. Borzalmas látni, hogy Magyarországon ilyen negatívan áll hozzá az egészségbiztosító, sőt amint hallottam a kormány is. Mondhatják azt,hogy könnyen teszem, hisz van pénzem. Ez igaz, de higgyék el engem a pénz önmagában nem boldogít, azonban annál inkább igen, ha nemes célra fordíthatom. Úgy határoztam kifizetem Noémi kezelésének teljes költségét, sőt utána is támogatom az egész családot. Szeretem Magyarországot, ezért szívesen fogadom, ha bármiféle segítséget adhatok az ott élő beteg gyermekeknek. Tiszta szívből szurkolok Noémi gyógyulásáért." Az Urbanlegends nyomozta ki, hogy a kislány édesanyja a Facebookon arról írt: "A napokban megjelent több hír miszerint neves hírességek hozzájárulnak Noémi gyűjtéséhez. Ezzel kapcsolatban hivatalosan, sem az Alapítványt sem a családot nem kereste senki, így nincs is semmi valós információnk a kezdeményezésekről."

A zombisereg lelkesen sokszorosítja a Czukkerstein-galaxis hírfolyamán, hát "probléma megoldva". Ezeknek a Kamu Káeftéknek a legszörnyűbb álma, hogy egyszer felcsapod a Google-t, és azt mondod neki: Na, akkor most lássuk, hogy hol található erről még hírforrás. Mert aznap először végre becsuksz egy ajtót, ahol eddig az összes szélhámos ki-be járhatott tetszés szerint.Mostanra nem az a fontos, hogy valami igaz legyen, csak nagyot menjen a közösségi térben. Megízlelve a tisztességtelen álhír-szervezet, hogy a szerencsétlen kislány és a világhírű focista története mekkorát szól, feltekerik folytatásokkal a zsebeik kitömködéséhez. (A szennycsatornájuk rogyásig vannak pakolva reklámokkal, a "megdöbbentő" tartalmak megnyitása mellett a második kattintás rejti a veszélyt: hirdetésre klikkelés esetén csörög a kassza, a parazitás pl. dollárban fizet.)

Itt dupla csavar, féknyúz technikával politikai hatást generálnak: "Vérlázító: Orbán Viktor, EZZEL az indokkal utasította vissza a súlyosan beteg Noémi ügyét!"

 2019 0129 03

És az álhírre a szellemi neutroncsillagok közösségi böfögése az a szint, ahová már a mocsárba kell leereszkedni dagonyázni: 

2019 0130 01

Később "bekapcsolódott" Soros, Orbán Ráhel, illetve Cserdi polgármestere. Ez mind egy nap termése, amit a zombik beszoptak. 

Noémi  gerinc eredetű izomsorvadásos betegségben szenved (SMA), az orvosok 10-12 éves kort jósolnak a most 6 éves kislánynak. Állapotára már létezik orvosság, de egyelőre nagyon drága, az injekció adagonként 22 millió forintba kerül. A kislánynak szükséges mennyiséget, összesen 68 millió forintot a család nem tudja előteremteni, így kezdtek el pénzt gyűjteni az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány segítségével. Facebook oldalukról közlemény:

(...) "Noémi történetét egyre többen ismerik meg, sajnos azonban akadnak olyanok is, akik önös érdektől vezérelve megpróbálnak hasznot hajtani a fokozott közérdeklődésből. Mi lennénk a legboldogabbak, ha elújságolhatnánk, hogy például Szikora Róbert, Molnár Ferenc Caramel vagy éppen Bogdán László, Cserdi község polgármestere is nevét adta a gyűjtéshez, ezek azonban álhírek, melyeket egy nyilvánvalóan "kamu" hírportál terjeszt. Sem a családot, sem az alapítványt nem keresték meg az előbb említett, ismert személyiségek, és az sem igaz, hogy Cristiano Ronaldo magára vállalta volna Noémi kezelésének költségeit. Nagyon szeretnénk, ha mindez igaz volna, de sajnos nem az. Noémi sorsa továbbra is támogatóink kezében van, akiknek hála a gyűjtés egyre nagyobb lendülettel folytatódik. Tisztelettel kérünk benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten próbáljátok meg ti is megakadályozni az ilyen álhírek terjedését, hiszen ezek Noémi ügyére nézve is nagyon kártékonyak lehetnek, hiteltelenné tehetik a jövőbeni valós híradásokat a gyűjtés kapcsán. Köszönettel: a család és az alapítvány"A szervezet alapítója, Seres-Baker Emanuéla a Magyar Időknek mondta, hogy november óta folyamatosan érkezik pénz az alapítvány számlaszámára, de még mindig hiányzik hatvanmillió forint Noémi kezelésére."Amíg a 68 millió forint nem gyűlik össze, addig úszással, masszírozással és más terápiákkal próbáljuk szinten tartani Noémi állapotát. Azt örömmel mondhatjuk, hogy ha csak kisebb összegekkel is, de nagyon sokan segítenek. Az idő sürget minket, de össze fogjuk gyűjteni a pénzt" - nyilatkozta.

Aki szeretné támogatni Noémi felépülését, az alapítvány 11733027-28360616 számú bankszámlájára tud pénzt utalni. Az utalás közleményében elég az "Együtt a Kisangyalokkal" szöveget feltüntetni.A gyógyszerhez hazánkban ingyenesen is hozzájuthatnak az érintettek, egyedi méltányosság alapján. Noémit azonban visszautasította az egészségbiztosító, mivel úgy látták, nem nyilvánvaló, hogy a kislány állapotában javulást lehetne vele elérni. Egy egészségügyi szakértő szerint két szempont szerint mérlegelnek. Egyrészt azt vizsgálják, hogy mennyire válhat be a betegnél a terápia, a másik az ún. egészségnyereség, mely szerint arányban van-e azzal a pénzzel, amennyit a társadalombiztosításnak rá kell fordítani. Bármennyire kegyetlenül is hangzik, a kassza véges.

"Itt van, és élhetne. Nincsenek olyan sokan az ilyen a gyerekek, de szinte élve eltemetik őket" - mondta könnyek között az RTL Klubnak Noémi édesanyja arról, hogy nem támogatta a kezelést az egészségbiztosító.

Sajnos a zombisereg bizalmát őszinteséggel megnyerni lehetetlen, csak azzal, ha bekapcsolod az érzelmi nyomógombokat, mert arra reagálnak megosztós ujjaikkal. És ezt nagyüzemben tolják a felelős szélhámosok. Hahó!... Megbocsáss, ugyanazt a filmet nézzük? És tényleg olyan ez, mint egy film. Van egy tévékészülék a fejedben, amire az van írva, hogy "valóság", de átkapcsolsz, ahol azokat a kamufasságokat mutatják. Ha engem kérdezel, ez sima köztörvényes lopás, csak valamiért legális. 

2019 0119 05

Nézzük az Álhír-hálózat statisztikáját, amely egy társasághoz köthető.Cristiano Ronaldo / beteg kislány kamuhír megosztása (nem egészen egy nap alatt, 2019.01.29.), illetve fészoldalainak kedvelői száma alapján:

- Észbontó: 2 269 megosztás, 62 755 követő

- Varázslatos Világ: 279 megosztás, 89 566 követő

- Nemcsak a húszéveseké a világ: 3 455 megosztás, 59 191 követő

- Műszaki Zsenik: 106 megosztás, 30 723 követő

- Magyarok Közössége: 4 745 megosztás, 77 475 követő

- Retro Klub: 3 235 megosztás, 53 693 követő

- Hit nélkül élni nem lehet: 25 megosztás, 4 819 követő

- Nők Közössége: 1 618 megosztás, 48 810 követő

- Made in Hungária: 250 megosztás, 44 216 követő

Ez összesen 15 982 megosztás, 471 248 követő... Gyerekek, qrvanagy baj van a társadalommal...Ami közös a kamuoldalakban, hogy nincs kiadójuk, nincs impresszum (kötelező elem a beazonosíthatóság), elviekben senkihez nem lehet kötni az irományokat, gyakorlatilag viszont igyekszünk beazonosítani az illetékeseket. Lásd az itt felsorolt netes pöcegödör felelősei: Álhír-szervezet.

A hazug portálok évek óta sok-sok áldozatot szednek, akár a hiszékenyeket felhasználva, de nem rettennek vissza aljas és kitalált történeteikhez személyiségi jogoktól sem (mit sem sejtő emberek fényképeivel élnek vissza). A felháborító, hogy nyugodtan üzemelhetnek, tovább duzzasztva a zombisereg létszámát, mert egyelőre nincs komoly szankció ellenük. A tudatlanság kulcsfontosságú tényező az álhírek működésében! A szemfényvesztő oldalak listája, melyek kihasználják az emberi hiszékenységét (cáfolatokkal): Dübörög a lájkgyár!

Oldalunkat önerőből, reklámokkal, illetve támogatásokkal igyekszünk fenntartani. Amennyiben hasznosnak ítéled önkéntes társadalmi tevékenységünket, a Donate modul használatával tudod a Fakepalm-ot szponzorálni, cserébe nagy szeretettel adunk emléket, hogy a VIP tagjaink közé tartozol.by kripton

Comments powered by CComment