2019 0312 01
 
AK AK AKK AK AAAK AK AKK AAAAK AK AK AK
 
Vajon honnan tudhatta Pataky Attila, hogy a láthatatlan lapos sumákok sokan vannak?
 
Amennyiben nem látod a cikkben a hirdetéseket, kérjük kapcsold ki a reklámblokkolót! (Ne vágj ilyen arcot, pontosan tudjuk, hogy olvasóink többsége adblockert használ - kb. mintha te minden másnap ingyen dolgoznál.) Oldalunkat önerőből, reklámokkal, illetve támogatásokkal igyekszünk stabilan üzemeltetni.
 
Aki nem ismeri fel az álhíreket (és nem ignorálja a szennyoldalakat), annak a Facebook addig fogja tolni az arcába, amíg el nem hiszi, hogy a kamuvilág a valós. A netes pöcegödröket a csalók azért firkálják, hogy a hiszékenyeket a webes hulladékaikra kattintva rogyásik pakolt reklámbevételekkel a hitvány játékukhoz felhasználják. Az álnyeremények által "felhízlalt" oldalak előtt az ember döbbenten áll, mert józan paraszti észszel belátható átveréseknek tömegek dőlnek be. A politikai tartalmúak nagyot mennek az utóbbi időben, a rémhírterjesztők célja a "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja" jelenség hullámát meglovagolni a tudatok kapuján keresztül, és ott zavarokat kelteni.


 
A Cukkerstein-galaxis hülyét csinál belőlönk, ha hagyjuk! Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy legyél digitális remete, hanem azt, hogy kételkedj! Itt egy hasznos segítség: Így ismerjük fel az álhíreket!
 
A butaság persze magánügy, mindenki szabadon lehet hülye, csak sajnos ez mindenki másnak nagyszerű üzleti lehetőség. 
 
2019 0312 02
 
Eladni azt, ami kiszámíthatóan alkalmas közösségi böfögésre. A hazug sorok, ahol az ember a termék:
 
Amint azt ma megírtuk Pataky Attila megfenyegette a Március 15-én tartandó Orbán Viktor által tartott ünnepi rendezvényen résztvevő tüntetésre készülő embereket. Sokakban keltett felháborodást, hisz milyen címen mer ő bárkit is fenyegetni? Tudjuk, hogy Szandi a másik örök lázadó, ezért nem csodálkoztunk, hogy azonnal mellé állt: 

"Drága barátom Attila! Egyetértek azzal, hogy felszólítottad az embereket maradjanak csendben Március 15-én. Ennek ellenére úgy vélem nem hallgatnak Rád. Hogyan is tennék, mikor legtöbben azt sem tudják miről emlékezünk meg ezen a napon. Nekik csak az a fontos, hogy kivonuljanak és hőzöngeni tudjanak. Fogalmuk sincs arról, hogy Orbán Viktor mennyire igaz lelkű, népének csak jót akaró Miniszterelnök. Te is tudod, hogy a magyar emberek legtöbbje butasága miatt, csak akkor érzi jól magát, ha igazságtalanul támadhat. Még egy ilyen negatív, tájékozatlan Nemzet nincs a Földön, mint a magyar. Úgy, ahogyan Te én is hívő ember vagyok, és biztosan tudom, hamarosan eljön az igazság pillanata, és mindenki meg fogja kapni méltó büntetését!" 

Mi otrombának és lenézőnek véljük Szandi szavait, amennyiben Ön is, kérjük jelezze egy megosztással!
 


Onnan tudod az Észbontó Kamu Kft. szarjaikat felismerni, hogy a webes linkeket megnyitva a tetején piros-sárga csíkot találtok. Ez kivétel nélkül hazug hírforrás. Nini, égjen bele a retinádba, hogy innen menekülj (és a férges reklámok is gyanakvásra adnak okot): 
 
2019 0312 03
 
A szellemi neutroncsillagok - mint a szorgos kishangyák - online pénzben (lájk, kattintás, megosztás, komment) termelik a bevételt:
 
2019 0312 05
 
EDDA művek Facebook oldala: "Ismét ÁLHÍREK terjednek rólam a NETEN. Már sokszor értesültem róla, de sajnos az online világban ezt egyenlőre nem lehet még megfelelően kiszűrni és eltávolítani, főleg ha ilyen gyakorisággal teszik a rosszakarók.Sajnos ezáltal az olvasók folyamatos megtévesztése áll fenn!!! Ezek az oldalak (lásd lent) és még van ezen kívül is jó pár, rendszeresen keresik a lehetőséget az álhírek terjesztésére aminek egyrészt célpontja a közismert ember, akit kivétel nélkül próbálnak lejáratni, és csak és kizárólag olyan valótlanságot tartalmazó cikkek kerülnek a felületre, ami felháborodást kelt, így az álcikk terjedését is biztosítja magának, ami által a cikk létrehozója és felület kezelője a megjelenő felületeken fellelhető hirdetések által anyagi előnyhöz juttatják magukat."
 
A zenekarnak 176 643 követője van, ebből 98 reakció érkezett a bejegyzésre, és mindössze 34 (!) megosztás. 


 
Szandi Facebook oldala: "Mivel ismét hamis, álhírterjesztő oldalak áldozata lettem, kénytelen vagyok megint felhívni a figyelmet és megkérni mindenkit, hogy ne higgyenek el mindent, amit a neten olvasnak!!! Ezek a cikkek egy kaptafára készülnek: valakinek - aki a cikkírónak nem szimpatikus - a szájába adnak támadó, ellenszenves mondatokat, majd egy másik művésztárs - aki a cikkírónak szimpatikus - helyrerakja a nép nevében. Az olvasók egy része pedig fenntartás nélkül el is hiszi amit olvasott, majd írja a heves - néha életveszélyes fenyegetést tartalmazó - kommenteket, privát üzeneteket az áldozatnak, ezesetben nekem, aki az áradó negatív, sokszor gyűlölettel teli kommentekből tudja meg, hogy megint álhírterjesztés áldozata lett! Sajnos védtelenek vagyunk velük szemben. Mivel ezek jelentéktelen oldalak, úgy érnek el sok emberhez, hogy megosztást kérnek, így a gyanútlanul megosztó olvasók is álhírterjesztők lesznek. Egyben biztos lehet mindenki, én soha senkit nem bántanék meg nyilvánosan! Ezt tettem az elmúlt 30 évben és ezt fogom tenni a jövőben is! Köszönöm, hogy elolvastátok!" 
 


Majd egy későbbi bejegyzésében így folytatja: "Úgy tűnik a lejáratásomra indított kampány folytatódik. Pár perce újabb cikk került ki egyszerre több helyre. Látszik, hogy egy kézben van az egész, más néven, de ugyanaz a tartalom és egyidőben kerülnek ki a hamis, lejárató cikkek. Én csak egyet kérek: Ne higgyenek ezeknek a hamis híreket lehozó és terjesztő oldalaknak. Minden kattintással és megosztással az ő zsebükbe dugnak sok-sok pénzt és Önök is hamis hírek terjesztői lesznek!!!"
 
Az énekesnő követőinek száma 286 004 fő, a két bejegyzésére összesen 910 reakció érkezett, a megosztások száma 262 db.
 


Az Edda művek és Szandi kedvelői összesen 296 megosztást produkáltak. Mit gondoltok, a naivak vajon mennyivel aktívabban sokszorosították az álhírt? Tízszer gyorsabban terjedt a kamu, mint a valóság... És igen, ebben a szellemi elitnek is felelőssége van!! Bárhol, ahol az igazság (cáfolat) megjelenik, szórni kéne a hírfolyamon. Ne sajnáljátok, ingyen van! A hitványságokat pedig jelenteni: Így jelentsd a Facebookon! A civilizált társadalom nem az egyenlőségről szól, hanem az együttműködésről.
 
(Szandival felvettük a kapcsolatot, átadtuk a Kamu Kft. felelősöket.)
 
Pataky Attila és Szandi az interneten terjedő álhírekről beszélgettek a Mokka műsorvezetőivel, megosztották saját tapasztalataikat, negatív élményeiket a témával kapcsolatban, és elmondták a nézőknek azt is, hogy milyen esetben higgyék el azt, amit olvasnak, és milyen esetekben nem. - Benne vagyunk a tévében! 
 
 
ADALÉK
 
Rühelljük a politikát, mert hazánkban nincs vitakultúrája a társadalomban. Igen, elviekben ki az isten foglalkozzon vele, ha azok ne, akiről a választások szólnak, csak ez nálunk úgy működik, hogy egymás ellen hangolódunk. Szeretnénk, hogy tanuljunk meg végre egy nyelvet, amin érdemben kommunikálhatunk, és dolgozzunk végre együtt, ne pedig egymás ellen. És online se öljünk meg senkit a politikai hovatartozása miatt, ne eszerint legyünk testvére vagy ellensége másoknak. Minden épelméjű ember szeretne békében élni, aki felfogja mi a társadalom. Az ellenség az, aki csatába akar vinni és uszít... 
 
Kedves Vitatkozó Felek, akár az egyik, akár a másik oldalon álltok! NE veszítsétek el önmagatok! A politikán lehet sírni, meg büszkének lenni rá, de a közösségi térben a gyűlölködés tanítómestere. Nem számít hova drukkoltok, az számít, milyen emberek vagytok! A zombisereg jobbról is és balról is manipulálható, ráadásul ezeket szavazatra váltják az urnánál. A kamufasságok hiszékenyeket, trollokat, zaklatókat termelnek, akik félelmüket és haragjukat előbb-utóbb agresszióra váltják. És ha van tanulsága az agyhányásoknak, az ennyi - és még mindig nem értitek...


 
by shadow

Comments powered by CComment