2019 0408 02

Az a fránya Élet Iskolája, ahol Isten a tanár.

Igen, vágjuk, hogy az intelligens szót 2 db "L" betűvel kell írni, nem pedig úgy, ahogy a címben megerőszakoltuk a magyar nyelvet. Csak ez itt most egy szopatós teszt cikk, mert döbbenettel szemléljük a történést, hogy vannak, akik olvasás helyett annak vélt tartalmára reagálnak, de villámgyorsan.

Igen, arra vagyunk kíváncsiak, hogy hányan kattintanak, illetve hány netes analfabétán Facebookos kommentelőn röhöghetünk. Elsősorban nem is a Fakepalm fész-hírfolyamán feltételezzük, hanem nagyobb létszámú csoportokban, ahol a szellemi neutroncsillagok dagonyáznak. Ez a gyanúnk akkor nyert megerősítést, amikor megosztottuk egy cikkünket az 50 év felettiek közösségében (NO COPY/PASTE modulból) a következő bevezető kíséretében: 1939-ben az akkor ötéves perui kislány, Lina Medina egészséges fiúgyermeknek adott életet, ezzel ő lett a történelem legfiatalabb – ismert – édesanyja. A rendkívüli eseményre van orvosi magyarázat: 5 évesen szült a világ legfiatalabb anyukája.És a kommentelők reakciói (a teljesség igénye nélkül):

- Egy 5 éves kislánynak hogyan lenne már kifejlődve a petevezetéke és a többi??!! Egy kis segítség; Fake = hamisítvány!!!
- Szerintem ez hülyeség. Ezt az sém.hiszi el, aki ezt írta. Smmi belső nemi szerve nincs kifejlődve, ami képes lenne a gyerek fogantatására. Ismét mondom, hülyeség az egéaz hír
- Ezt nem hiszem el. 5 éves korban nics kifejlõdve a méh e . Nincs menszesze . Akkor mi van ????
- Ezt az hiszi el aki télen szalma kalapba jár.
- Az is lehet hogy fordítva vólt !! a kicsi szülte meg a saját anyját ,, miért is ne ,
- MENJETEK A PICSÁBA !!!!!!!!!!
- Barom aki ezt kitalálta. Hahaha!!!!
- Ez lehetetlen ,ilyen nincs.Az is egy tudatlan barom aki elhiszi.

Ebben az elbaszott világban, ahol a kamuhírek úgy hódítanak, mint Nagy Sándor a kontinenst, mindenki elhisz mindent, de a tényeket nem! Mi a fasz van veletek, emberek?!!!?!?!?A nagy olvasási kihívás

Nagyon sokan hiszik magukról egy cím alapján, hogy a világ összes tudása bennük rejlik, majd határozott véleményt formálnak a kommentszekcióban úgy, hogy annak tartalmába bele sem lapoztak.

Olvasás helyett csak kommentelünk? De miért?

Ráadásul komment kommentet eredményez, hiszen ha a közösségi térben XY véleményét fejezi ki az adott oldalon/csoportban, akkor MZX látja, így másokat is erre biztathat (akarva-akaratlanul). A mások szintén úgy kapcsolódhatnak be (tartalom ismerete nélkül), hogy az ismerős/véleményvezér válaszán felbuzdulva reagálnak, mivel úgy vélhetik, hogy ők már tájékozódás után adtak hangot mondanivalójuknak.

Figyelem semmi, hozzászólás sok

A digitális rácsavarodást a Kamu Művek Kft. tudatosan és mesterien alkalmazza, pszichológiai gyengeségeinket kihasználva - lásd pl. legutóbbi bevezető: "Nem kérek mást, csak olvassátok el utolsó szavait és néhány bátorító szóval adjatok erőt a folytatáshoz!" (És azokat a főcímeket sem szabad kontroll nélkül elhinni, amelyek illenek a világképünkbe.) A zombik kételkedés nélkül akasztott gégével benyelik, megcsúfolva ezzel a XXI. századi demokráciát minden alkalommal, amikor szavazójogot kapnak.

A mentőket se szeretnénk, ha olyan hülyék lennének, hogy rögtön a temetőbe vinnének kórház helyett.A Cukkerstein-galaxis hírfolyamán gyakran találkozunk idegesítő dolgokkal, pontosabban; idegesítő emberek idegesítő dolgaival - képtelenek a júzerek híreket fogyasztani. Ha hagyjuk, hogy ez a "színvonal" legyen a nívó, ha hagyjuk, hogy kedvükre okádhassák a kanális szennyét, akkor ezek foglalják el az értelmes diskurzusok helyét. Az olvasás nélkül kommentelők számtalan magatartásformát felvehetnek: kekeckedők, bólogatók, gyalázók, maszturbálók, fröcsögők, anyázók - és egy érzelmileg megnyilvánuló hozzászóló csak még több érzelmi nyomógombost hoz magával. SENKI, se kamuhírek, se eltérő nézetek NE tudják hergelni a társadalmat!Akik csak az előnézetét olvassák el, túlbecsülik a saját tudásukat. A hamis önbizalom komoly következményekkel jár, a részinformációkkal tájékozatlanok, az álhírekre fogékonyak.

Az intelligens ember egyik ismertetőjele az, hogy előbb tájékozódik, csak aztán formál véleményt. KATTINT, OLVAS, KOMMENTEL. Pont ezért megérdemled, hogy megosztva a cikket teszteld ismerőseidet. Kaján vigyorral reagáld a kiabálók hozzászólásait, valami hasonló mormolás kíséretében: Nem lennél te ott komment, ahol én lájk vagyok. Fürödj csak a reflektorban te szellemi neutroncsillag!A nem olvasók/kommentelők ekézésének ötlete egyébként nem saját, az NPR, az amerikai közrádió weboldala játszotta el 2014. április elsején, majd az Index is mókázott vele 2015. bolondok napján, és nekünk is nagyon megtetszett.

by shadow

Comments powered by CComment