2019 0503 01

Nagyon szeretném, ha mindenki megértené, hogy a Kamu Kft.-k az érzelmi nyomógombos cikkekre szakosodtak. És amiről azt hiszitek, hogy a lelkiismeretetekkel adóztok belőle, azt a szarházi köcsögök váltják pénzre. És nem egy ilyen van, hanem a nagy részük ilyen, ugyanis ezért jönnek létre. Nézzük a gyalázatos bejegyzést a Hírturi netes pöcegödör oldaláról:

"Az oka több mint felháborít ó: Csupán 11 éves volt az az ötödikes kisfiú L. Dávid, aki meghalt a szabolcsi Nyírmadán. A kisfiút az iskolában érte baleset, a kórházból viszont hazaküldték. Másnap reggel meghalt. Az oka? Több mint felháborító: Egyelőre vizsgálja a rendőrség, összefüggésben van-e a gyermek halála azzal, hogy az iskolában leesett a lépcsőről. Aznap ugyanis semmi komolyat nem észleltek az orvosok: először a háziorvoshoz mentek vele, majd a sürgősségire, de a út nyugodtan hazaengedték nyírmadai otthonába.

A tragédia másnap reggel történt: a ú rosszul lett, s hiába jött azonnal a mentős és mentőhelikopteres segítség, nem tudták megmenteni az életét. Az RTL Klubnak a helyiek nyilatkoztak, akik annyit tudtak elmondani, hogy reggel összeesett és meghalt. A szülőket is kereste a Híradó, de mély fájdalmukban nem kívántak nyilatkozni – derült ki a riportból. Az elsődleges vizsgálatok alapján koponyaűri vérzése volt, amelyet egy kórházban, ha megcsinálnak egy általános vizsgálatot kiderül. Azonban a 11 éves esetében a kórház dolgozói gondatlanul jártak el, és nem vizsgálták meg, viszont haza küldték, hogy pihenjen és majd meggyógyul magától. A kisfiú reggelre életét vesztette. Nagyon szomorú, hogy lassan mindennapos lesz egy ilyen hír, csupán a kórházak és orvosok felelőtlen és nemtörődöm hozzáállása miatt. Felmerül a jogos kérdés, ezek után mégis hogy bízzon az orvosokban az ember?! Egy megosztással kérjük fejezd ki te is egyet nem értésed. Nyugodj Békében Dávidka, mély együttérzésünk a család felé!"

2019 0503 02

Nem tudom, hogy a webes hulladék felelőse érti-e, milyen fájdalmas lehet egy édesanyának-édesapának szembesülni azzal, hogy a tavaly október elején elhunyt gyermeküket most aljassággal és megosztás felszólításával malacperselybe használják.

A kisfiú fényképét lelopták egy külföldi oldalról, ahol 11 éves korosztálynak javasolnak divatos frizura ötleteket: itt. Google képkereső alkalmazás használata: itt.

Sokféle "ügyeskedésre" szoktunk legyinteni. A menzás néni hazaviszi a sajtot, az irodista a nyomtatópapírt - "ki mivel dolgozik, attól koszos a keze" - tartja a régi mondás. De az álhírfelelős eme húzása nem ide sorolandó. Nem a "fölöslegből", a megmaradt cuccokból szemezget, hanem egy gyermek tragikus történetét használja hergelésre és bevételre. Véleményem szerint az, aki az aljas cikkeivel a hiszékenyek által összedobott kattintásból akár egy forintot is elvesz saját célra, az nem csupán bűnöző, de egy erkölcsi hulladék is...A szomorú hír 2018. október 11.-i, az Index is írt róla, hogy a fiút a röntgen után hazaengedték a kórházból, de másnap miközben otthon az iskolához készülődött, összeesett és meghalt. Valamint, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében nyomoz a fiú halálával kapcsolatban.

Az én szememben a Hírturi netes hitványság pont ugyanazt csinálja "nagyban", mint az aluljárókban képeslapokat rázó, beteg gyerekekre hivatkozva pénzt gyűjtő csalók. Vajon ma mivel nyitják meg a számítógépet? Mennyit csörgött tegnap a kassza? Mennyit ér egy kisfiú halála? És hogyan lehetne ezt újabb aljas bejegyzéssel überelni?Nem értem, miért nem foltozzák be ezt a qrva nagy joghézagot. Ha impresszumos (beazonosítható) oldal mögül írsz bármit, az utolsó betűig felelősségre vagy vonható - miközben egy elviekben felelős nélkül létező felületről meg firkálhatnak következmények nélkül. És ez akárhogyan is nézzük, gyalázatos csalás. Nyereségvágyból. Pontosan olyan, mintha hamis Rolexeket árulnék. 

Tudni akarom, mit tehet az állampolgár, ha az online képviselet nem őt képviseli. Tudni akarom, mit tehet sokmillió ember, ha működési hibás lett a jog. Mi van erre kitalálva? A hiszékenyek embereket milyen szervezet védi, ki áll oda a gondolkodók érdekeikért? Alternatívát kérek az utcakődobálás helyett.

Az oldal felelősét beazonosítottuk. Az első felszólításunk megtörtént, a második meg nem Facebookra fog. by kripton

Comments powered by CComment