2019 0613 01

A businessinsider járt utána a hazánkban ismét fénysebességgel terjedő "szívmelengető" fényképnek, amely szerint az elefánt egy oroszlánkölyköt utaztat ormányával, anya oroszlánnal az oldalán.
 


A pontos magyar szöveg így sokszorozódik:
 
"HÁT ILYEN NINCS. ILLETVE VAN...! Oroszlán mama a forró nyári melegben cipelte a kicsinyét és nagyon elfáradt. Látta ezt egy elefánt, odament és tartotta az oroszlánkölyöknek az ormányát, az felugrott és az elefánt cipelte tovább a kicsit. A mama oroszlán mellettük ballagott. Csodálatosak az állatok!!!"
 
A kommentelők ismét zombi-üzemmódban működnek, mintha eddig csak Az oroszlánkirályban láttak volna kizárólag állatokat...
 


Mazsolázzunk a hozzászólásokból, hejesírtási hibákkal kopizva:
 
- Sokat kellene még tanulnunk. Az állatoktól.
- Lehetne tőlük tanulni.
- LEHET EZ FOTO SHOPP DE AZÉRT VANAK MÉG CSODÁK AZ ÁLLATVILÁGBA PÉLDA EGY OROSZLÁNY FELNEVELT EGY AZ ÁRVA ÖZGIDÁT PEDIG MEG EHETE VOLNA
- Igen es ha meg nö megtamadja
- Jópofa elefánt!
- Az állatoknak, sokszor több érzelem van bennük....Mint a 2 lábú intelligensebb àllatoknak.
- Ilyen egy igazi segítő kéz azaz örmény.
 


A fotót, pontosabban photoshopot a Kruger Nemzeti Park még tavaly április 1-jén tweetelte (Twitter), nagyjából hasonló szövegkörnyezetben, leszámítva az utolsó sort:
 
"Tinged by Sloof Lirpa" - amely azért is humoros, mert a "Sloof Lirpa" visszafelé olvasva "April Fools", ez pedig lefordítva azt jelenti, hogy Április Bolondjai.
 
Nos, a módosított kép tehát tréfás hamisítvány, amely nemcsak április elsején, hanem a többi napokon is betalált, eddig kb 25 millió embert ért el...
 


Ami számunkra is megdöbbentő, hogy a weboldalunkon a legnépszerűbb bejegyzésünk (közel 20 000 olvasás) az az, amit április 1-jén írtunk. Bár a szövegben is igyekeztünk elrejteni figyelmeztetéseket, de komolyan elgondolkodtató, hogy ez most kire nézve kínos. Érdemes belelapoznotok a kommentekbe is: Megtalálták Ceausescuék őrületes aranykészletét!!
 


by trinity

Comments powered by CComment