2018 0722 01

Hogy mi mennyire utáljuk ezeket a bullshit szövegeket: "Semmi se lehetetlen!" Hát hogy a zsírpapírba göngyölt pácolt dudvába lenne már bármi lehetséges?

Ezek a semmitmondások engem inkább felhúznak, mint motiválnak. Sértőnek érzem, hogy hülyének néznek. Hogy ki akarják használni a hiszékenységem vagy a butaságom. Mint amikor bedobják a parasztnak, hogy csak dolgozni kell keményen és BÁÁÁÁRMIT el lehet érni. Nyomorult meg küzd, de 10-ből 9-szer csak az jár jól, aki ezt mondta. Az egópumpáló iránymutatása: "Kövesd az álmaidat!"

2018 0722 02

Lám! Csak akarni és aratni kell! A marketingpápa igazán nem tehet róla, hogy a siker fétise a szerzőnél nem működik, mert a prédikációját nem akarom eléggé. 

Arról van itt szó, hogy a pénzünkért nagy mennyiségű mosolyt és csillogó szemeket kapunk, az ő munkája maximálisan el van végezve, arról meg nem tehet, hogy amit rám akar sózni, az egy rossz "termék". Ez olyan lenne, mint a kajafutárt megverni, ha rossz a pizza. (Ami nem azt jelenti, hogy nem verem meg, de minden ilyen incidens után szörnyen érzem magam.) Szabó Péter egyébként nem tűri, ha a fészbuk oldalán nem a lelkesen bólogató közönség van, mutatom a személyes profilomról:

2018 0126 2

Nyilván nem vitatom a pszichológia hasznosságokat, sok dolog tényleg fejben dőlhet el, de minden ember más, így más eszkösz működik nála. És nincsenek joker-megoldások, a filléres mantrái egy gátlástalan dopping-recept.

Én pl. nem tudok úgy általában hinni a képességeimben, mert az feladat, cél vagy valamilyen koordináta-rendszer nélkül nem jelent semmit, nem értelmezhető, a semmi ágán lóg. Ha azt mondják, hogy "év végére futni kéne egy félmaratont, hidd el, meg tudod csinálni", akkor úgy 10 mp nevetés után lassan eltűnődöm rajta, hogy nálam gyengébbek is tudtak ekkorát fejlődni, valszeg én is, ha nekidurálom magam. De ha azzal jönnek, hogy "év végére ki fogsz jutni az Erős Emberek világversenyére", akkor hiába teszik hozzá meggyőzően, hogy "semmi sem lehetetlen!" vagy "higgy magadban!", mert rálegyintek, és elhajtom őket a picsába.Reális célok nélkül a motivációból könnyen frusztráció lesz, ezért hülyeség számomra így általában képességekről, akarásról meg lehetetlenről papolni. Persze nem nekem szól, ha fodbalistákkal működik, akkor nincs semmi gond. 

2018 0126 09

Szerintem csak megfelelő alkoholbevitel kérdése ez az egész "szakma":

- Az élet nem mindig könnyű, de néha nehéz.
- A kimondatlan szóval is meg tudunk másokat bántani, ha kimondjuk őket.
- Egy váratlan mosoly is lehet szebb ajándék, mint egy váratlan kankó.
- Mire leírom ezt a mondatot, a világ már nem ugyanolyan, mint 1417-ben.
- A boldogság olyan, mint egy piciny kolibri, csak szárnyak, lábak, csőr és madár nélkül.
....
 


És most mutasson nekem valaki olyan embert, akinek valóban és hosszú távon segített az alkohol/drog, ami hazugságra és önámításra épít!

Szerencsére Szabó Péternek nem kell foglalkoznia a kritikákkal: 

2018 0224 23by shadow

Comments powered by CComment