2019 0607 01

1. világháború: Antant vs központi hatalmak
2. világháború: Antant vs központi hatalmak
3. világháború: Cicás gifek vs. Fake News
 
És a magyarok itt is a Fake News oldalra állnak a cicás gifek helyett...
 


A társadalom nem okos. Régen csak kevés ember volt, következésképpen kevesebb volt a zombi is. Legendák szólnak róla, hogy az ideális időjárási viszonyok között el lehetett jutni Athénból Megarába úgy, hogy egyetlen szellemi neutroncsillaggal sem találkoztál. Most, hogy sok ember van, nőtt a dinkák száma is. Van telefonjuk is, PC-jük is, az internetre fel tudnak menni. Így nemhogy Megaráig nincs esélyed eljutni, meg se kell mozdulnod, elég, ha nyitsz egy böngészőt, és máris úgy érezheted, hogy tele a nappalid hülyékkel. Mivel kizárni nem lehet őket, valahogy kezelni kell a jelenlétüket.
 
A "Fake News" jelenségnek nemcsak a megtévesztés és forgalom generálása a célja, a hátterében állhat politikai befolyásolás is.
 


Alapvetően minden álhírről biztosan kijelenthető, hogy "clickbait" címmel rendelkezik, provokatív vagy érzelmi zsarolós felhanggal, amely a kattintás megszerzésére irányul. Ugyanakkor jól megfigyelhető, hogy a tényleges álhír a weboldalon rendelkezésre álló hely felét se teszi ki - a szöveg számítógépről balra zárt,
 
2019 0607 05
 
illetve a rövid kamuszöveget félbevágva is megjelennek hirdetések, vagy olvasása közben felugranak, ezzel is ösztönözve a rájuk való kattintást, amely anyagi hasznot hoz a felület hitvány tulajdonosának.
 
Fontosnak tartjuk kiemelni az álhírek végén a megosztás funkcióját, ami minden kamucikk alatt elérhető, amelyre a csaló üzemeltetőknek azért van szükségük, mert a Facebook korlátozta elérésüket (így gyakran a HOAX tartalom a Cukkerstein-galaxisban nem megosztható/megjeleníthető, ezért kényszerültek a weboldalon keresztüli felszólításra a terjesztéshez.)
 
2019 0607 03
 
A Kamu Kft.-k elsősorban az emberek érzelmein keresztül igyekeznek hatni és megtéveszteni, majd kattintással megszerezni jóhiszeműségüket, ehhez pedig azt a platformot használják, ahol a legaktívabbak (aka Facebook). "Hírformába” csomagolják a sokkoló, megdöbbentő, sajnálatos, félelem- és gyűlöletkeltő tartalmakat.


 
Egy olyan világban, ahol a hatalom legnagyobb ellensége az igazság, ahol az érvényesülés egyik leghatékonyabb eszköze a hazugság, tartanunk kell a minket átverős kamufasságoktól.
 
Egyik speciális válfaját képezik a "fogyatékos" tartalmak, melyek a kék közösségi oldalhoz társulnak. A célja, szintén az undorító profit.
 
2019 0607 07
 
Bár nem direkt módon jelent bevételt, hanem a gyalázatos oldal kedvelőinek számát növelik - több naiv júzert tudnak elérni a hazug tartalmaikkal a jövőben, amely már újra kattintásvadász weboldalukra vezet (azaz, ismét a malacperselyt tömik vele.)
 
Valszeg, most arra gondoltok, hogy aki elhiszi és megosztja a nyilvánvaló hazugságokat, az hülye, így járt. Nos, ennél azért több felelősség van a vállatokon.
 


A megosztós hitvány portálok ugyanis - akár tetszik, akár nem - belőletek is élnek. Pontosabban a hallgatásotokból. A szellemi neutroncsillagok olyan hatalmas számon beszopják és sokszorosítják a kamuhíreket, hogy nem szabad 'csömbe maradni!
 
1. Ha ismerősödnél beleszaladsz, magyarázd el neki, hogy miért veszélyes az ámokfutása!
 
2. Jelentsétek az ilyen hitvány oldalakat!
 


A baj az, hogy a "mindenki hogyan gondolkodik", nem attól függ, hogy én végül mire jutok; fordítva sokkal inkább. Ha változtatni akarunk, minden intelligens emberre szükség van, de semmiképp se ott kell, ahol a kamuoldalak a "trendet" előírták. Az az ő játékukon belül van. Az ott egy biztonságosan hatástalanított pont, azért van ott, hogy táplálja a szellemi neutroncsillagokban a kontroll illúzióját. Bármit ütsz, te mint egyén, a hazug fasságok által felépített álláspontok támogatóinak tömege fog nyerni. Egyesével kell agyoncsapni őket, a látókörükön kívül.
 
A kisember, a tömegben tolakodó százezredik egyforma bábu, csak annyit tehet, hogy saját magát nem hagyja tologatni - de ehhez az kell, hogy a többiek se tudják lökdösni az előírt irányba. Ki kell alakítani egy immunválaszt arra, amivel a rendszer gyenge pontját valamennyire meg lehet védeni: az emberi agyat, az észszerű gondolkodást.
 
Ahogy azt az utolsó valódi világháború alatt egy brit kormányhirdetmény tanácsolta: "ŐRIZZÜK MEG A NYUGALMUNKAT, ÉS FOLYTASSUK A MUNKÁT!"
 


by trinity

Comments powered by CComment